آنتوریوم - FLAMINGO FLOWER
نوشته شده توسط : hr
آنتوریوم  -  FLAMINGO FLOWER
ANTHURIUM SCHERZERIANUM: نام علمی
ARACEAE  - شیپوری: خانواده
مناطق مرطوب گرمسیری جنگلی کوهستانی مرکز و جنوب امریکا: بومی منطقه
Pigtail Plant , Boy Flower,گل فلامینگو: نام های دیگر
Anthurium scherzerianum
 
خاک و تغذیه : خاک تورب ، ماسه
دمای ایده آل محیط : 20 درجه سانتیگراد
آبیاری و رطوبت : خیلی مرطوب
نور محیط : زیاد
 
آنتوریوم:
آنتوریوم گیاهی است بومی گواتمالا و کوشاریکا این گیاه مانند ساقه اصلی بوده و ارتفاع آن به بیش از ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر می رسد، دارای برگهای کمی پهن، سبز تیره و به طول بیش از ۱۸ سانتیمتر می باشد گلها با اسپات قرمز، صورتی، زرد و یا سفید در اواخر بهار یا فصل تابستان ظاهر می شونداز وسط اسپات گل آذین سنبله ای بیرون می آید که زرد یا قرمز رنگ است.
دوام گل آنتوریوم زیاد بوده و ۲ تا ۳ ماه پایدارمی ماند
آنتوریوم به طور کلی به سرما و آب سنگین و نمک دار، حساس است و در زمستان باید حدود ۶ تا ۸ هفته به آن استراحت داد یعنی مقدار آب را کم نمود ه و حرارت را ۱۵ درجه سانتیگراد نگه داشت.
آنتوریوم به نور متوسط ، هوای گرم، آبیاری فراوان، رطوبت نسبی ۷۰ تا ۹۰ درصد و خاک اسیدی احتیاج دارد.
کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان ۲ گرم در لیتر، هر ۳ هفته یکبار، از اسفند تا آذر ماه مورد استفاده قرارداد. بهتر است از کودهای آلی نیز استفاده شود.
خاک گلدان آنتوریوم عبارت است از تورب با کمی ماسه.
در صورتی که گلدان شما برگهای جدید ریز و رنگ پریده ای می دهد و گلهای آن ظاهر نمی شود. تغذیه مصنوعی را شروع کنید چون ظاهرا خاک گلدان خیلی فقیر است. و اگر فقط با ظاهر نشدن گلها روبه رو شدید، نور محیط رشد گیاه مناسب و کافی نیست، پس آن را به محل پرنورتر اما دور از اشعه مستقیم آفتاب منتقل کنید. این عارضه ممکن است مربوط به آبیاری زیاد از اندازه هم باشد. در زمستان هفته ای ۱ بار آبیاری کافی است.
برگهای خیلی پر پشت اما بدون گل بیانگر غنی بودن زیاده از حد خاک می باشد. و باید در زمستان خاک گلدان را تعویض و تعدیل کرد
حمله قارچ به این گیاه لکه های قهوها ی روی برگ ها تشکیل می دهد و باید با محلول قارچکش نفوذی سمپاشی صورت گیردو برگهای خیلی صدمه دیده، حذف شوند
اگر در زمستان هوا خیلی سرد و مرطوب باشد برگها زرد شده و به سمت پایین ، می پیچد بنابراین باید گلدان را به محل گرمتری منتقل نمود و آبیاری را کمتر کرد در صورتی که برگهای سبز می پیچد هوا سرد و خشک است.
برگهای سیاه شده در نتیجه سرمای زیاد، ایجاد می شوند و برگهای نازک ، کم آب و زرد رنگ معرف گیاه تشنه می باشد.
اگر زخمهای سفید پنبه ای در زیر برگ و قاعده آن تشکیل شوند. یعنی حشرات آفت در حال فعالیت است می توانید هر دو هفته یکبار با سم حشره کش نفوذی گیاه را سمپاشی کنید و با پنبه آغشته به سم زخمها را خیس نمایید.
عامل ایجاد رشته های تار عنکبوتی در سطح برگ کنه ریز قرمز است. باید با پارچه مرطوب برگهار ا تمیز کنید و با سم کنه کش گیاه را سمپاشی نمایید. تامین رطوبت در کاهش آفت موثر است
اگر برگها براق بودن خود را از دست داده اند روزانه با آب ولرم برگها را پاشی کنید چون علت این امر می تواند هوای خشک باشد
صدمات فیزیکی برگها را شکافدار و مریض نشان می دهد بنابراین گلدان را از محل پر تردد دور کنید و برگهای صدمه دیده را قطع نمایید
آنتوریوم رطوبت محیطی را می‌پسندد و درجه حرارت ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد بهترین درجه حرارت برای گل کردن آن می باشد. این گیاه دارای انبوهی از ریشه های آبدار، سست وگوشتی است که به نظر می رسد گیاه را از داخل گلدان به خارج هل میدهد.به وسیله جداکردن توده ریشه ها در جائی که گیاهان کوچک مجزا درکنار گیاه مادری مشاهده می شوند، تکثیر آنتوریوم صورت می گیرد. هرگز ریشه را با زور جدا نکنید و سعی کنید گیاهانی را از کنار پایه مادری جدا کنید ، که رشد فعال داشته و برگهای جدید تولید کرده اند. سپس آنها را در گلدانی با قطر دهانه ۱۳-۱۱ سانتیمتر ، حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت، بکارید. مراقب باشید گیاهچه به زیر خاک فرو نرود و کمی بالاتر از سطح خاک قرار بگیرد. دمای محیط را روی ۲۴ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و رطوبت را بالا نگه دارید. برای این منظور یا مرتب مه پاشی کنید و یا گلدان یا کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید.
***********************

بیماری های گیاه آنتوریوم و نحوه ی درمان

لکه های زرد کم رنگ و گاهی کمی به صورت برآمده و پخش شده در سطح پهنک برگ از علائم کمبود عنصر مس می باشد.در استفاده از ریزمغذی های حاوی عنصر مس تا حد امکان باید دقت نمود.
 
 
 

 

آنتراکنوز Anthracnose :

ایجاد لکه های قهوه ای سوخته بر روی اسپات و خامه از علائم اصلی بیماری است.گونه هایی از قارچColletothricum عامل اصلی ایجاد آنتراکنوز معرفی شده است.گسترش بیماری از طریق کنیدی های (اسپور)فراوان تولید شده صورت می گیرد.استفاده از سموم شیمیایی مانند دی تیو کارباماتها نظیر زینب،کاپتان و مانکوزب در جلوگیری از پیشرفت بیماری مؤثر است.

 

سمیت مس Copper toxicity :

لکه های زرد کم رنگ و گاهی کمی به صورت برآمده و پخش شده در سطح پهنک برگ از علائم کمبود عنصر مس می باشد. در استفاده از ریزمغذی های حاوی عنصر مس تا حد امکان باید دقت نمود.از مصرف بیش از اندازه بعضی از سموم قارچکش و باکتری کش نظیر اکسی کلراید مس که حاوی مقادیر زیادی از این عنصر می باشد باید اجتناب نمود .

 

لکه برگی و سوختگی گل در اثر قارچ فیتوفترا phytophthora leaf spot and flower blight :

برگها رنگ پریده و نقاط قهوه ای تیره متمایل به سیاه به اشکال و اندازه های متفاوت در پهنک برگ نمایان می گردد.نقاط عفونی شده گسترش یافته و ممکن است تمام سطح برگ را فرا گیرد .

 

گونه هایی از قارچ Phytophthora می تواند علائم فوق را بر روی برگهای انتوریوم ایجاد نماید.عامل بیماری در شرایط گرم و مرطوب توانایی ایجاد خسارت بالایی را خواهد داشت.در صورت ابتلاء استفاده از بعضی از سموم قارچکش سیستمیک مانند فوزتیل آلومینیوم و نیز ریدومیل توصیه می گردد.

 

پوسیدگی پی تیوم ریشه Pythium root rot:

ابتدا ریشه های فرعی نرم و پوسیده شده و در نهایت ریشه های اصلی فاسد می شوند.در صورت شدت آلودگی ،پوست ریشه ها به آسانی کنده می شوند.زردی بوته ها از علائم اصلی پوسیدگی ریشه محسوب می گردد.گیاه آلوده در نهایت پژمرده و خشک می شود.بیماری در هر موقع از سال می تواند بروز نماید و در مواقع گرم و مرطوب بر شدت بیماری افزوده خواهد شد.گونه هایی از قارچ خاکزی Pythium عامل بیماری می باشد.گسترش قارچ توسط خاک آلوده و نیز جریان آب آلوده صورت می گیرد.استفاده از خاک ضدعفونی شده با مواد تدخینی ضدعفونی کننده خاک ،رعایت بهداشت در هنگام کاشت و تعویض گلدانها و در نهایت ضدعفونی خاک با قارچ کش متالاکسیل به مقدار توصیه شده در کنترل بیماری مؤثر خواهد بود.

 

سوختگی باکتریایی Xanthomonas blight:

لکه های سوخته احاطه شده با هاله زرد رنگ در اطراف برگها شروع به پیشروی به سمت رگبرگ اصلی برگ کرده و در نهایت لکه های قهوه ای متمایل به سیاه و سوخته قسمت اعظم برگ را فرا می گیرد.گونه هایی از باکتری Xanthomonas عامل بیماری است.در شرایط مرطوب و گرم شدت بیماری زیادتر بوده و انتقال باکتری توسط قطرات آب از برگی به برگ دیگر صورت می گیرد.حذف گلدانهای مشکوک و یا بیمار از گلخانه، جلوگیری از آبیاری مفرط و کاهش رطوبت نسبی و دمای گلخانه و پاشیدن محلول های مسی نظیر اکسی کلراید مس و محلول بردو یک درصد در جلوگیری از انتشار بیماری مؤثر می باشد.

**************************




:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 662
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 دی 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: